Per Wennberg lämnar Skagen Fonder

Per Wennberg som varit med och grundat Skagen Fonders svenska verksamhet och varit VD för den svenska divisionen sedan 2004 kommer inom kort lämna bolaget.
Per Wennberg lämnar Skagen Fonder - image800
Per Wennberg. Foto: Skagen Fonder

Efter omorganiseringen av Skagen i höstas, där förvaltningen av aktiefonderna flyttades till ett eget förvaltningsbolag och distributionen av fonderna i Storebrand AM uppges både det formella och operativa ansvaret ha minskat.

”Det har varit ett äventyr att få vara med och bygga Skagen i Sverige under de senaste 20 åren. Aktiv, långsiktig värdeförvaltning har haft många fantastiska år sedan vi startade våren 2004, men även flera utmanande perioder, som sig bör i en levande marknad. Nu är Skagen åter på en mycket lovande och stabil grund, och det känns därför rätt för mig att lämna nu för att prova något nytt”, säger Per Wennberg.

Wennberg kommer att finnas kvar tillgänglig för Skagen och Storebrand Asset Management fram till sommaren 2024. Hans roll kommer inte att ersättas.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.