Persbrandt blir riskkapitalist

Skådespelaren Mikael Persbrandt har tillsammans med affärsmannen Tommy Jacobson startat ett investmentbolag som kommer att investera i uppstartsbolag, skriver DI Digital.

Persbrandts och Jacobsons nya investmentbolag går under namnet ”13” och kommer att vara aktivt med att göra investeringar i unga företag som har någon form av koppling till kulturvärlden. Investeringar kommer att ske i ett tidigt stadie och uppgå till en eller ett par miljoner kronor.

Jacobson kommer i samarbetet stå för kapitalet och Persbrandt bidra med sitt personliga varumärke och sitt nätverk inom kulturvärlden.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.