Powercell tecknar avtal med Bosch – aktien rusar

Powercell och tyska Bosch har tecknat ett avtal om utveckling, produktion och försäljning av bolagets bränslecellsstack Powercell S3 för fordonsbranschen.
Per Wassén.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Bosch betalar Powercell 50 miljoner euro, motsvarande cirka 530 miljoner kronor, för licensen samt en royalty för varje såld produkt. Betalningen kommer att ha en positiv resultatpåverkan under det andra kvartalet 2019.

Avtalet omfattar en gemensam utveckling av S3 och en licens som ger Bosch exklusiv rättighet att tillverka och sälja den nya och förbättrade Powercell S3 för användning i personbilar, lastbilar och bussar.

”Genom det här samarbetet med Bosch kan vi uppnå ett kommersiellt genombrott inom fordonsindustrin som hade varit väldigt svårt att klara på egen hand”, uppger Power cells vd Per Wassén i pressmeddelandet.

Powercell-aktien rusar 23 procent på beskedet.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.