Priset för Hoist fastställt

Priset i börsintroduktionen av Hoist Finance fastställdes till 58 kronor per aktie inför premiärhandeln på Stockholmsbörsen i dag, onsdag.

Noteringserbjudandet ”övertecknades flera gånger”. Noteringskursen motsvarar ett totalt börsvärde på bolaget om 4.555 miljoner kronor och bolaget tog in en bruttolikvid om 750 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Teckningsintervallet i noteringserbjudandet var 50 till 60 kronor.

Totalt 43.001.391 aktier, motsvarande 54,8 procent av det totala antalet aktier i bolaget, säljs.

Erbjudandet bestod av 12.931.034 nya aktier och försäljning av 30.070.357 befintliga aktier av Beagle Investments, Olympus Investment, Costas Thoupos och fonder förvaltade av Toscafund Asset Management.

För att täcka eventuella övertilldelningar har Beagle Investments, Olympus Investment och Costas Thoupos åtagit sig att sälja upp till 6.312.118 ytterligare aktier. Om övertilldelningsoptionen utnyttjas till fullo kommer det totala erbjudandet motsvara 62,8 procent av det totala antalet utestående aktier.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.