Procter & Gamble över förväntan – skruvar upp prognosen

Den amerikanska konsumentvarugruppen Procter & Gamble redovisar en vinst per aktie för bolaget kärnverksamhet om 1:10 dollar per aktie för bolagets fjärde kvartal i det brutna räkenskapsåret 2019 (0:94).

Snittestimatet i Bloombergs analytikersammanställning låg på 1:05 dollar.

Intäkterna i det fjärde kvartalet låg på 17,1 miljard dollar, motsvarande en tillväxt om 3,6 procent. Snittestimatet var här 16,9 miljarder dollar.

Procter & Gamble spår att den organiska tillväxten räkenskapsåret 2020, som nyss påbörjats, kommer att uppgå till 3-4 procent. Väntat före beskedet var 2,8 procent.

Prognosen för vinsten per aktie för det nya räkenskapsåret uppgår till 4:70-4:93 dollar. Här låg snittestimatet på 4:75 dollar.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här