Q-linea redovisar som väntat ingen omsättning

Diagnostikbolaget Q-linea redovisar som väntat ingen omsättning och en förlust i det fjärde kvartalet.

Rörelseresultatet blev -62,1 miljoner kronor (-39).

Resultatet efter skatt blev -62 miljoner kronor (-39,4). Resultat per aktie hamnade på -2,71 kronor (-2,33).

Q-linea föreslår 0 kronor i utdelning (0).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -52,1 miljoner kronor (-37,4).

Q-linea upprepar att processen med CE-märkning av ASTar fortgår och att de kliniska studierna beräknas påbörjas under andra halvåret 2020.

”Vi går in i 2020 med fortsatt hög fart och med viktiga mål. Vi ser fram emot ECCMID, European Congress of Clinical Microbiology & Infectious Diseases, i Paris och möjligheterna att presentera ASTar för marknaden, vilket vi planerar att göra tillsammans med vår kommersiella partner”, skriver vd Jonas Jarvius i rapporten och fortsätter.

”Våra kliniska studier kommer att inledas liksom även våra hälsoekonomiska studier. Vi kommer att presentera ASTar för marknaden och arbetet inför lansering inleds i samband med ECCMID.”OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.