Qliro ökar förlusten

Betaltjänstbolaget Qliro redovisar ökande intäkter under tredje kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseresultatet minskade under perioden.
Qliro ökar förlusten - qliro vd
Qliros VD Christoffer Rutgersson

De totala intäkterna uppgick till 106,7 miljoner kronor (99,5). Ökningen drevs främst av ett ökat intresse för bolagets produkter inom Payment solutions.

”Vi planerar en tredubbling av vår säljkapacitet och vid utgången av det tredje kvartalet var mer än 70 procent av den planerade kapaciteten på plats. En tidig indikation på att de kommersiella initiativ vi nu driver igenom bär frukt är att vi under kvartalet växte med tre nya handlare – samtliga inom SME”, kommenterar VD Christoffer Rutgersson.

Räntenettot uppgick till 59,5 miljoner kronor (55,4).

Provisionsnettot blev 48,2 miljoner kronor (44,5).

Kreditförlusterna uppgick till 30,0 miljoner kronor (18,9). Här berodde ökningen främst på en växande utlåning inom Payment Solutions.

Rörelseresultatet blev -26,9 miljoner kronor (-9,7).

Nettoresultatet blev -21,8 miljoner kronor (-8,1).

Resultatet per aktie blev -1,18 kronor (-0,45).

Vidare kommenterar VD:n den rådande makroekonomiska bilden:

”För Qliros del har vi under året visat motståndskraft mot denna utveckling. Med det sagt är jag ödmjuk inför utvecklingen samtidigt som jag har förtroende för vår förmåga att fortsätta leverera på lönsamhetsprogrammet och ambitionen om lönsamhet 2023″.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets