Quickcool handelsstoppad på Spotlight

Handeln med aktier och teckningsoptioner i medicinteknikbolaget Quickcool har stoppats på marknadsplatsen Spotlight.

Det framgår av ett handelsmeddelande.

Handelsstoppet gäller tillsvidare.

“Skälet till handelsstoppet är att Spotlight bedömer att det råder osäkerhet kring bolagets informationsgivning och att fortsatt handel riskerar att skada investerarnas intressen. Finansinspektionen har underrättats om handelsstoppet”, skriver Spotlight.

Totalt hade 3.300 aktier omsatts måndagen, fördelat på tre avslut.

Quickcool meddelade i början av förra veckan marknaden att förhandlingarna avseende det förslag som ska säkra långsiktig finansiering pågår och förväntas avslutas under oktober månad.

“Förhandlingarna om finansieringsförslaget pågår, med målet att underteckna en avsiktsförklaring i oktober”, skrev bolaget förra måndagen.

Quickcool hade tidigare kommunicerat att ett färdigt förslag skulle presenteras under september.

Som tidigare offentliggjorts omfattar förslaget en potentiell “omvänd fusion” med ett tredjepartsföretag med olika verksamheter inom kosttillskott, biotech och läkemedelsindustrin som har annan karaktär än Quickcools verksamhet.

Betalning av köpeskillingen för detta förvärv görs genom utfärdandet av nya Quickcool aktier. Genom transaktionen skapas en koncern som skulle kunna bidra till den långsiktiga finansieringen av Quickcools utvecklingsprojekt, hette det i förra måndagens pressmeddelande.

“Så snart slutgiltiga villkor har överenskommits mellan parterna, kommer styrelsen att göra ett tillkännagivande om den potentiella transaktionen (som för närvarande omfattas av ett sekretessavtal enligt marknadspraxis) samt kalla till en extra bolagsstämma för beslut”, skrev Quickcool då.

I augusti meddelade Quickcool att bolaget hade mottagit ett förslag om långsiktig finansiering av Quickcools löpande verksamhet fram till beviljandet av den erforderliga CE-märkningen av Quickcool System.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.