Qviberg får bakläxa

Finansmannen Mats Qviberg har åkt på en rejäl bakläxa när det gäller hans försök att stämma staten. Tingsrätten saknar bland annat en gärningsbeskrivning, vem som skulle vara ansvarig och på vilket sätt hans rättigheter har kränkts, skriver Dagens Nyheter.

Mats Qviberg blev den 9 januari tillsammans med fyra andra åtalade av Ekobrottsmyndigheten för sina roller i HQ-kraschen 2010. EBM anser att Mats Qviberg är misstänkt för grovt svindleri, något som kan ge maximalt sex års fängelse.

Finansmannen har svarat med att lämna in en stämningsansökan till Stockholms tingsrätt på 900 sidor. Domstolen finner en rad brister i hans argumentering. Stämningen behöver kompletteras på en rad punkter skriver domstolen. Det handlar bland annat om vem som Qviberg anser har begått tjänstefel, vilken paragraf som ska åberopas och en precisering av på vilket sätt hans rättigheter har kränkts. Kompletteringarna ska vara inlämnade senast den 27 januari. Det är oklart när rättegången drar igång.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.