Raset i svensk modehandel fortsätter

Den totala försäljningen i Sverige av kläder i fysiska butiker och deras e-handel, mätt på jämförbara enheter och i löpande priser, minskade med 17,9 procent i augusti jämfört med samma månad förra året. Skoförsäljningen minskade med 26,6 procent.
Raset i svensk modehandel fortsätter - rea-kladhandel-900
Foto: Janerik Henriksson/TT
Det visar Stilindex från Svensk Handel Stil.

”Försäljningsrasen var drastiska även i augusti. Sedan coronapandemin slog till har stora delar av modebranschen haft ett nattsvart halvår, återhämtningen går sakta och många kämpar fortfarande för att överleva”, säger Mats Hedenström, näringspolitisk chef på Svensk Handel.

Han fortsätter:

”E-handeln väger dock upp för en del av försäljningstappen och allra tuffast är läget för de fysiska butikerna. Med tanke på handelns viktiga betydelse för att skapa både levande städer och jobb till många unga runt om i landet, är det stora värden som nu står på spel.”

Butiker och e-handel Augusti 2020 Ackumulerat 2020
Kläder -17,9 % -17,8 %
Skor -26,6 % -32,2 %
Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets