RBC sänker verkstadsbolag

RBC sänker riktkursen för två verkstadsbolag och tar bort rådet "Top Pick" från ett tredje.

RBC sänker sin riktkurs på verkstadsföretaget Sandvik med 9 procent från 175 till 160 kronor med upprepad rekommendation sector perform.

“Vi förväntar oss att den kortcykliska verksamheten inom affärsområdet SMS (Sandvik Machining Solutions) kommer att försvagas ytterligare, drivet av en trög fordonsproduktionscykel”, skriver RBC i analysen.

Överlag väntar sig dock analyshuset sig ett robust kvartal för Sandvik med stöd av hälsosam utveckling inom affärsområdet SMRT verksamma inom gruvutrustning. Även medvind på valutaområdet kompenserar för den organiska nedgången inom SMS-området, enligt RBC.

Inför 2020 förväntar sig analyshuset att efterfrågan och prisutvecklingen inom SMRT kommer att förbli robust, men att trög efterfrågeutveckling inom verktygsområdet kan påverka kapacitetsutnyttjandet inom SMS.

RBC Capital Markets sänker också sin riktkurs på industriföretaget ABB med 9 procent från 21 till 19 schweizerfranc och upprepar samtidigt rekommendationen sector perform.

Svåra slutmarknader kommer troligen att medföra fortsatt negativt intjäningsmomentum, enligt analyshuset.

“Realisering av de ambitiösa omstruktureringsplanerna förblir den huvudsakliga uppsidepotentialen för ABB. Utnämningen av en vd som har erfarenhet av betydande omstrukturering/decentralisering bidrar till att förbättra förtroendet för att detta kan uppnås, men vi fortsätter att se detta som en flerårig process”, skriver RBC i analysen.

ABB:s tillträdande vd Björn Rosengren från Sandvik ska enligt planerna börja jobba på ABB:s vd-post i början av mars 2020.

RBC tar även bort rådet “Top Pick” på Atlas Copco och sänker därvidlag rekommendationen till outperform.

Det framgår av en verkstadsanalys från RBC som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av.

Riktkursen sänks från 325 till 320 kronor. Aktien stängde på 294:70 kronor på måndagen.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här