Readly-budet förlängs – ”godkännandet tar tid”

Bonnier News bud på mediebolaget Readly, värt 12 kronor per aktie, med acceptperiod till och med den 13 januari, förlängs nu till den 3 februari.
Readly-budet förlängs – ”godkännandet tar tid” - Readly2

”Baserat på dialog med Konkurrensverket bedömer Bonnier News att godkännandeprocessen kommer att behöva ytterligare tid. Bonnier News bedömning är att Konkurrensverkets handläggning i stället kommer att slutföras i början av februari 2023″, uppges det i ett pressmeddelande.

I övrigt är villkoren för erbjudandet oförändrade.

Flera storägare har sagt att de tänker säga nej till budet, bland annat Swedbank Robur som sitter på 8,8 procent av aktierna. Även Readlys femte största ägare, Bengtssons Tidning AB med 2,7 procent av aktierna, har meddelat att de inte tänker acceptera budet.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.