Readly ska noteras på Stockholmsbörsen

Den digitala tidningstjänsten Readly siktar på att dra in cirka 450 miljoner kronor, före emissionskostnader, i samband med en notering på Stockholmsbörsen. Det framgår av ett pressmeddelande.
Readly ska noteras på Stockholmsbörsen - readly-900
Foto: Readly
Bolaget skriver att både huvudägarna och styrelsen anser att tidpunkten är lämplig för en listning i syfte att bredda ägarbasen, främja fortsatt tillväxt och öka kännedomen om bolaget med prenumeranter, förlag och allmänhet.

Noteringen är förväntad att ske i slutet av september.

Readlys befintliga ägare, Swedbank Robur, Tredje AP-fonden och Consensus Småbolagsfond, liksom de nya investerarna Tin Fonder, Handelsbanken Fonder, C Worldwide Asset Management, Skandia Fonder och Skandia Liv har åtagit sig, förutsatt vissa villkor, att förvärva aktier i erbjudandet upp till 390 miljoner kronor.

Readly, som för en fast månadsavgift erbjuder obegränsat med läsmaterial från cirka 800 förlag och reaktioner, hade förra året intäkter på 265 miljoner kronor. Den årliga genomsnittliga tillväxten har varit 44 procent för perioden 2017-2019.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.