Referenspris för Coinbase satt till 250 dollar inför dagens direktnotering

Nasdaq har fastställt referenspriset för kryptobolaget Coinbase till 250 dollar per aktie inför dagens planerade direktnotering. Det skriver börsoperatören i ett pressmeddelande.
Coinbase IPO
Foto: AP Photo/Kin Cheung, File/TT
Det blir den första direktnoteringen på Nasdaq. Tidigare har bolag som Roblox, Spotify, Slack, Asana och Palantir samtliga direktnoterats på New York Stock Exchange.

Vid dessa noteringar var öppningskursen i genomsnitt cirka 37 procent ovanför referenspriset. Om det blir likadant för Coinbase innebär det en kurs på runt 343 dollar, vilket är ungefär vad snittpriset varit på den privata marknaden under första kvartalet, noterar CNBC.

Vid en direktnotering sker ingen nyemission utan istället är det befintliga aktieägare som säljer aktier för att möta efterfrågan från nya köpare på marknaden.

Coinbaise hade en värdering på runt 90 miljarder dollar i början av mars.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.