Regeringen utökar stödet för korttidspermitteringar

Regeringen gör en extra ändringsbudget och skjuter till ytterligare pengar för att utöka stödet för korttidspermitteringar. Företag som fått ekonomiska svårigheter ska kunna minska arbetstiden med upp till 80%, rapporterar Dagens Nyheter.
Regeringen utökar stödet för korttidspermitteringar - per-bolund-900
Finansmarknads- och bostadsminister Per Bolund (MP). Foto: Erik Simander / TT
Enligt regeringens bedömningar kommer statens totala kostnad för korttidspermitteringarna uppgå till 10,7 miljarder kronor under 2021.

”I och med att vi har en pandemilag på plats med tuffa krav på verksamhetsutövare så vill vi se till att företagen kan behålla sina anställda och att människor kan behålla jobbet”, säger Per Bolund enligt tidningen.

Tidigare kunde företagen minska arbetstiden med upp till 60%. Den anställda behåller 88% av den ordinarie lönen samtidigt som arbetsgivarens lönekostnad minskar med 72%. Staten står för 75% av kostnaden för arbetstidsminskningen. Beslutet gäller under perioden januari–mars.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.