Rekordnotering för Tesla

Den amerikanska elbilstillverkaren nådde en rekordnotering under tisdagen.

Under tisdagen prisade James J. Albertine, analytiker vid Stifel Equity Research Group, Teslas potential och skrev att aktiekursen borde nå upp till 400 dollar 2017.

Han antydde vidare att kursen kunde gå upp än mer om bolaget, som väntat, släpper en massproducerad bil 2017. Albertine har tidigare varit en av dem som varit skeptiska till Teslas värde. Det skriver Huffington Post.

Analysen kom endast några dagar efter att Tesla meddelat att de träffat en överenskommelse om en expansion i Kina. Det var i fredags som bolaget tillkännagav att man inleder en affär med Kinas näst största mobiloperatör, China Unicom, för att bygga laddningsstationer runt om i landet.

Under tisdagen rusade aktien och nådde rekordnoteringen 284,89 dollar innan den stängde något lägre, på 284,12.

 

 

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.