Resultatlyft för Bure

Investmentbolaget rapporterar ett ökat resultat och substansvärde för kvartalet.

Bure redovisar ett resultat efter skatt på 368 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2019 (-135). Resultatet per aktie uppgick till 5:33 kronor (-1:94).

Substansvärdet var vid periodens utgång 159:20 kronor, upp från 137 kronor vid årsskiftet. Under niomånadersperioden uppgick totalavkastningen till nästan 35 procent.

“Av de portföljbolag som rapporterat för det tredje kvartalet utmärker sig Mycronic, Vitrolife och Xvivo. Orderingången inom Mycronics båda affärsområden var fortsatt väldigt stark, vilket fick bolagets aktiekurs att nå nya toppnivåer. Både Vitrolife och Xvivo fortsätter att uppvisa tvåsiffriga tillväxttal och god bruttomarginal vilket också är starkt”, skriver Bures vd Henrik Blomquist i rapporten.

Noterbart är att Vitrolife, som är ett av Bures största innehav och där investmentbolaget äger 19 procent av aktierna, steg med 28 procent på onsdagen efter bolagets rapport för det tredje kvartalet. Bure i sin tur steg 11 procent till 169:40 kronor.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här