Revolut har förlorat hundratals miljoner i stölder

Populära neobanken Revolut har blivit av med uppåt 23 miljoner dollar i stölder, till följd av en brist i betalsystemet, rapporterar FT.
Revolut har förlorat hundratals miljoner i stölder - REVOLUT
Foto: Tomas Oneborg / SvD / TT

Det var en brist i Revoluts betalsystem i USA som möjliggjorde för kriminella att stjäla uppåt 23 miljoner dollar. Stölderna pågick under flera månaders tid innan bolaget lyckades täppa igen hålen. Det rapporterar Financial Times med hänvisning till källor.

Säkerhetsbristerna dök upp i slutet av 2021, och berodde på skillnader i europeiska och amerikanska betalsystem. Organiserade kriminella började utnyttja säkerhetshålen i början av 2022, enligt FT:s källor.

Stora delar av vinsten

Revolut misslyckades med att upptäcka bedrägerierna, och stölderna uppdagades först när en partnerbank meddelade att bolaget hade mindre kontanter än väntat.

Nettoförlusten uppskattas till närmare 20 miljoner dollar, vilket är nästan två tredjedelar av vad vinsten landade på för 2021.

Revolut har avböjt att kommentera fallet.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.