RevolutionRace ökar resultatet – och utdelningen

Outdoor-klädbolaget Revolution Race redovisar ökande omsättning och resultat under fjärde kvartalet jämfört med samma period året innan. Styrelsen föreslår höjd utdelning.
RevolutionRace
Foto: RevolutionRace

”Efterfrågan i Q4 var fortsatt stark, trots makroekonomiska utmaningar med förändrat konsumentbeteende som följd. När vi summerar räkenskapsåret 2021/22 kan jag nöjt konstatera att Revolution Race lägger ett mycket framgångsrikt verksamhetsår bakom sig präglat av stark tillväxt på många marknader”, kommenterar Pernilla Nyrensten som nu lämnar vd-rollen.

Omsättningen steg 16,3 procent till 318,2 miljoner kronor (273,7).

Genomsnittligt nettoordervärde (AOV) uppgick till 774 kronor (740). Ökningen förklaras i huvudsak av en gynnsam marknadsmix.

Rörelseresultatet blev 73,0 miljoner kronor (66,7), med en rörelsemarginal på 22,9 procent (24,4).

Justerat rörelseresultat blev 73,0 miljoner kronor (79,0), med en justerad rörelsemarginal på 22,9 procent (28,9).

Resultatet före skatt var 72,4 miljoner kronor (60,4).

Resultatet efter skatt blev 58,1 miljoner kronor (47,7), en ökning med 21,8 procent mot föregående år.

Resultat per aktie hamnade på 0,52 kronor (0,44), vilket innebär en ökning med 18,2 procent mot föregående år.

I utdelning föreslås 0,77 kronor per aktie (0,64).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till 46,0 miljoner kronor (28,0).

”Vi ser att försäljningsvolymer online generellt har minskat och det är sannolikt att även Revolution Race kan påverkas av detta. Vi förväntar oss därmed att försäljningstillväxten,
kortsiktigt, kan komma att dämpas de kommande kvartalen. Under juli 2022 såg vi lägre försäljningstillväxt än det nyligen avslutade kvartalet, dvs Q4 21/22. Med detta sagt, är vi övertygade om att Revolution Race är väldigt väl positionerat för framtida lönsam tillväxt. Vi har siktet inställt på att fortsätta växa lönsamt varje kvartal och år och vi ser därmed med stor tillförsikt på framtiden”, uppger Pernilla Nyrensten.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Invesco
Annons från Carnegie Fonder