Rider på gruvkonjunkturen

Gruvborrningsbolaget Drillcon har rusat på börsen efter två övertygande rapporter. Eftersom den starka efterfrågan ser ut att fortsätta har aktien mer att ge.

KÖP ”Ett intressant 2017 har börjat.” Så avslutade Patrik Rylander vd-ordet i senaste årsredovisningen för First North-noterade gruvborrbolaget Drillcon, med Traction som största ägare på 54 procent. Första kvartalet ökade omsättningen med 23 procent under stigande lönsamhet. Andra kvartalet blev den organiska tillväxttakten 44 procent samtidigt som vinsten mer än fördubblades. Drillcon har nu redovisat nästan lika stor vinst första halvåret som under hela 2016. Belöningen från aktiemarknaden har inte låtit vänta på sig och aktien har rusat drygt 70 procent i år.

Drillcon utför kärn- och raiseborrning på den europeiska och sydamerikanska marknaden, såväl för prospektering under jord som ovan jord, samt inom kärnborrning för bygg- och anläggningsindustrin. Raiseborrning är en metod för att borra relativt stora hål, ofta olika ­typer av schakt med en diameter upp till 6,5 meter. Kärnborrning ­används för att ta prover ur berget för att fastställa bergets egenskaper och innehåll.

Prenumerera

Detta innehåll kan läsas av dig som är prenumerant.

Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.

Dator, läsplatta och mobiltelefon.

Premium

  • Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
  • Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
  • Över 500 aktieanalyser per år
  • Unika investeringsverktyg och portföljer
  • Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
  • Och mycket mer
479 kr  / per månad

Vill du se fler alternativ? Läs mer här

Annons från Invesco
Annons från Trapets