Robinhood ska betala 65 miljoner dollar i uppgörelse med SEC

Nätmäklaren Robinhood ska betala 65 miljoner dollar till den amerikanska marknadsregulatorn Securities and Exchange Commission (SEC) i en uppgörelse, efter anklagelser om att ha vilselett kunder om hur firman tjänar pengar. Det framgår av ett pressmeddelande.
SEC
Foto: Andrew Harnik/TT
De vilseledande påståendena om hur bolaget tjänar pengar gjordes i perioden 2015 till 2018, bland annat på hemsidan och i kontakten med kunder.

Robinhood uppges även ha misslyckats med att exekvera handel till de bästa villkoren, vilket resulterat i att kunder gått miste om tiotals miljoner dollar.

Robinhood varken erkänner eller förnekar fynden från SEC. Förutom bötesbeloppet har nätmäklaren även gått med på att låta en oberoende konsult göra en utvärdering av bolagets riktlinjer och processer när det kommer till exekvering av handel och kundkommunikation.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.