Ryanair hotar lämna Danmark

Irländska lågprisflygjätten Ryanair hotar att dra sig ur Danmark om facket i landet väljer att blockera bolagets flighter. Det uppger bolagets vd Michael O'Leary, enligt bland annat Financial Times.

Om facket fortsätter att bråka kommer det plan som utgår från Köpenhamn att flyttas till Kaunas i Litauen istället. Flytten kommer att ske redan den 14 juli, enligt flygbolagsdirektören. Företaget kommer även att lägga ned sina flygningar till Billund, vilket är hemstad för Legoland.

Bråket har uppkommit efter att en dom i Danmark gjort gällande att fackföreningarna tillåts att strejka och blockera Ryanairs flygplan om flygbolaget vägrar att teckna kollektivavtal med arbetstagarna. Ryanair-chefen har kallat hela bråket bisarrt och har uppgett att han kommer att överklaga domen till EU-kommissionen.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets