Ryssland avvisar internationell kritik mot landets coronavaccin

Ryssland har avvisat och uppgett att den internationella kritiken om att landets coronavaccin ska vara osäkert är helt grundlös. Det rapporterar Interfax med hänvisningar till Rysslands hälsominister Mikhail Murashko.
Foto: Pavel Golovkin/TT
Ryssland meddelade igår att man registrerat det första coronavaccinet och att det är effektivt i att producera antikroppar. Men flera anser att nyheten bara är propaganda från den ryska staten.

Experter och hälsotjänstemän har även uttryckt kritik mot en avsaknad av data från en fas 3-studie av coronavaccinet. I fas 3-studierna testas vaccinets säkerhet och effektivitet.

Världshälsoorganisationen, WHO, har uppgett att man inte kan utvärdera det ryska vaccinet då informationen är för bristfällig. Samtidigt varnar Anthony Fauci, som leder USA:s federala smittskyddsmyndighet, för att Ryssland riskerar att skada människor genom att skynda fram ett vaccin.

“Att ha ett vaccin, och att bevisa att ett vaccin är säkert och effekt, är två väldigt olika saker”, sade Fauci till ABC News.

    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här