Ryssland har bombat militäranläggning i västra Ukraina

Ryssland har under helgen bombat en militäranläggning i Javoriv bara 2,5 mil från den polska gränsen. 35 personer dog i samband med attacken och ytterligare 134 kom att skadas, enligt Lvivs guvernör. Det rapporterar Aftonbladet.
Ryssland har bombat militäranläggning i västra Ukraina - Russia Ukraine War
Foto: AP Photo/Armando Franca/TT

Anläggningen brukar användas för internationella övningar. Att den kom under attack är en signal till Nato och grannländerna att inte blanda sig i kriget. Det också ett sätt att försöka slå mot leveranserna av vapen till Ukraina från utlandet, uppgav Niklas Nilsson, docent i krigsvetenskap vid Försvarshögskolan, till SVT.

Ryssland har nyligen sagt att det kommer betrakta västerländska transporter med krigsmateriel i Ukraina som legitima mål.

Ukrainakriget är inne på sin tredje vecka.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets