Så blir teckningskursen i Readlys nyintroduktion

Readly offentliggör idag sitt erbjudande av nya och befintliga stamaktier i bolaget och en notering på Nasdaq Stockholm, Stockholmsbörsen. Det framgår av ett pressmeddelande.
Så blir teckningskursen i Readlys nyintroduktion - readly-900
Foto: Readly
Erbjudandet riktas till institutionella investerare i Sverige och utomlands samt till allmänheten i Sverige. Bolaget har i samband med erbjudandet upprättat ett prospekt som idag har godkänts av Finansinspektionen och offentliggjorts på bolagets hemsida.

Teckningskursen är 59 kronor per aktie, vilket motsvarar ett börsvärde på 2,17 miljarder kronor,
inklusive de nya aktierna som emitteras i samband med erbjudandet.

Erbjudandet omfattar högst 7,63 miljoner nyemitterade stamaktier och högst 4,58 miljoner befintliga stamaktier. Bolaget kommer vid fullteckning att tillföras 450 miljoner kronor före emissionskostnader och försäljningen av befintliga aktier motsvarar 270 miljoner kronor. Transaktionskostnader beräknas till 22 miljoner kronor.

Det finns även en möjlighet till övertilldelning på ytterligare 1,83 miljoner befintliga aktier, vilket motsvarar 108 miljoner kronor. Erbjudandet motsvarar 828 miljoner kronor givet att erbjudandet tecknas fullt ut och övertilldelningsoptionen utnyttjas.

Åtta ankarinvesterare har engagerats för att teckna aktier för 390 miljoner kronor i erbjudandet. De åtta investerarnas respektive åtagande har fördelats enligt följande:

Befintliga aktieägare:
* Swedbank Robur Fonder 70 miljoner kronor
* Tredje AP-fonden 30 miljoner kronor
* Consensus Småbolagsfond 30 miljoner kronor

Nya investerare
* Tin Fonder 70 miljoner kronor
* Handelsbanken Fonder 70 miljoner kronor
* C Worldwide Asset Management 70 miljoner kronor
* Skandia Fonder 33 miljoner kronor
* Skandia Liv 17 miljoner kronor

Anmälningstiden inleds den 8 september och pågår till den 15 september för allmänheten i Sverige och till den 16 september för institutionella investerare. Aktien kommer att börja handlas på Nasdaq Stockholm den 17 september med kortnamnet READ.

Readly erbjuder kunder en digital prenumerationstjänst av magasin med innehåll från tredjepartsförlag. Bolaget grundades 2012. Prenumeranterna får mot en fast månadsavgift tillgång till innehåll från 800 förlag och redaktioner. Readly har prenumeranter i fler än 50 länder samt avtal med förlag för att erbjuda lokalt innehåll i elva av dessa länder. Vidare tillhandahåller Readly magasin på 17 språk.

Readly hade intäkter på 265 miljoner kronor 2019. Intäkterna har ökat med 44 procent i genomsnitt under perioden 2017 till 2019.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.