Så möts de till sist

Wallenbergarna och Christer Gardell har fört samtal om ABB. Och de har ett gemensamt mål: att väcka den tjänstemannastyrda jätten ur törnrosasömnen.

Utsikten från hörnrummet på andra våningen på Grand Hôtel i Stockholm slår det mesta denna sensommarafton. Solen lyser från en klarblå himmel, en Waxholmsbåt stävar mot Slussen och det blinkar från Stadsgårdskajens trafikljus. Stämningen i Carl Larsson-rummet, med mörka orientaliska mattor på golvet och oljemålningar i taket, är försiktigt uppsluppen. Livréklädda kypare bjuder på champagne och det hälsas och småpratas på engelska.

ABB:s informations- och pr-avdelning har lämnat huvudkontoret i Zürich i Schweiz och åkt på svensk charmturné. På programmet står besök i Ludvika, Västerås och Karlskrona – tre av ABB:s viktigaste produktionsanläggningar i Sverige. Och så däremellan ett möte med den svenska ekonomipressen. De inbjudna journalisterna bjuds på trerätters middag med det svensk-schweiziska bolagets koncernchef, tysken Ulrich Spiesshofer.

Prenumerera

Detta innehåll kan läsas av dig som är prenumerant.

Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.

Dator, läsplatta och mobiltelefon.

Premium

  • Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
  • Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
  • Över 500 aktieanalyser per år
  • Unika investeringsverktyg och portföljer
  • Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
  • Och mycket mer
479 kr  / per månad

Vill du se fler alternativ? Läs mer här

Annons från Trapets
Annons från Invesco