Så slår coronakrisen mot SAS

SAS-koncernens kapacitet minskade med över 45 procent i mars, som en effekt av coronapandemin och de resebegränsningar som införts.

Det framgår av SAS månadstrafikrapport för mars månad.

Under april kommer nästan samtliga flyg ställas in med undantag av ett fåtal inrikeslinjer i Norge och Sverige.

SAS reguljära passagerartrafik mätt som RPK, intäkt per passagerarkilometer, minskade med 62 procent i mars, jämfört med motsvarande månad året innan. Kabinfaktorn för reguljärtrafiken uppgick till 48,6 procent i mars, en nedgång med 22 procentenheter jämfört med februari föregående år.

Flygbolagets valutajusterade yield, som är passagerarintäkter dividerat med RPK, var upp 4,1 procent i mars jämfört med samma månad i fjol.

Den så kallade valutajusterade Pask, som är passagerarintäkter dividerat med säteskilometer, var ned 28,1 procent.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.