Så slog cyberangreppet mot Norsk Hydros resultat

Det norska aluminiumbolaget Norsk Hydro redovisar ett rörelseresultat på 20 miljoner norska kronor för det första kvartalet 2019.

Analytikernas förväntningar var ett rörelseresultat på 123 miljoner norska kronor, enligt Infront Datas sammanställning av fyra analytikers prognoser.

Det underliggande rörelseresultatet blev 559 miljoner kronor. Här väntades 123 miljoner.

Nettoomsättningen uppgick till 37.583 miljoner norska kronor, mot väntade 35.989 miljoner.

Den finansiella effekten av det cyberangrepp bolaget utsatts för uppgår till 300-350 miljoner norska kronor i det första kvartalet, lägre än tidigare uppskattat 400-450 miljoner. Bolaget har “robusta” försäkringar mot cyberattacker, men har ännu inte tagit upp några intäkter från försäkringsersättning, enligt delårsrapporten.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.