Så tror analytikerna om Autoliv

Bilsäkerhetsföretaget Autoliv håller kapitalmarknadsdag på tisdagen. Deutsche Bank och Pareto har lite olika syn på vad dagen kommer att bjuda på.

Autoliv, som på tisdag håller kapitalmarknadsdag i amerikanska Utah, väntas ge en positivt hållen uppdatering kring tillväxtmöjligheterna på medellång sikt, förutsättningarna för förbättrade marginaler och planer på att höja utdelningen till aktieägarna.

Det tror i alla fall Deutsche Bank, enligt en färsk analysuppdatering i vilken riktkursen höjs till 88 dollar, motsvarande cirka 850 kronor, från tidigare 84 dollar.

“Vi räknar med att Autoliv ska ge en positiv uppdatering om tillväxtmöjligheterna på medellång sikt, samt indikera att en robust tillväxt högre än marknadens ska kunna hålla i sig till och med åtminstone 2020”, skriver banken.

Tillväxten skulle kunna överskrida marknadstillväxten med cirka 4 procent så långt fram som till och med 2022, med en kontinuerlig marginalexpansion till omkring 11 procent samma år, resonerar analytikern och jämför med dagens cirka 9 procent.

Mot den bakgrunden finns möjligheten att Autoliv skulle kunna åta sig att skifta ut mer kapital till aktieägarna, bland annat genom aktieåterköp, menar Deutsche Bank.

Pareto Securities, som upprepar sin riktkurs 650 kronor för Autolivs depåbevis, är lite mer försiktig.

Särskilt intresserad är mäklarfirmans analytiker av vad bolaget kan komma att säga om framtida tillväxtmöjligheter bortom 2022, då effekterna av de senaste årens starka orderingång börjar avta.

“Vi väntar oss också en mer grundlig genomgång av bolagets pågående och framtida åtgärder för att reducera kostnaderna”, skriver analytikern.

Kapitalmarknadsdagen inleds tisdagen den 19 november klockan 16.10 svensk tid och avslutas klockan 01.00 på onsdagsmorgonen.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här