Salmar avser lägga bud på NTS värt 15,1 miljarder norska kronor

Norska fiskodlingsbolaget Salmar avser att lägga ett erbjudande om att förvärva samtliga aktier i branschkollegan NTS i ett kombinationserbjudande om 24 norska kronor per aktie plus 0,143241 aktier i Salmar, vilket motsvarar ett värde om 120 norska kronor per aktie. Det totala budet ligger på 15,1 miljarder norska kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.
Salmar avser lägga bud på NTS värt 15,1 miljarder norska kronor - laxodling-700_binary_6966202.png
Aktieägare som representerar cirka 50,1 procent har lämnat förhandsbesked om antingen förhandsaccept eller stöd för budet. Salmar räknar med betydande synergier genom förvärvet.

Styrelsen i NTS ska tillsammans med sina finansiella rådgivare utvärdera erbjudandet.

I början av året, den 17 januari, aviserade en grupp aktieägare planer på att lägga kontantbud om 105 norska kronor per aktie. Även Mowi har aviserat budplaner men drog tillbaka dessa den 24 januari.

Börskursen i NTS före den första inviten, det vill säga den 14 januari, var 93 norska kronor.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets