Sanofi drar sig ur diabetesforskning

Läkemedelsbolaget Sanofi avbryter forskning inom diabetes, framgår av ett pressmeddelande inför tisdagens kapitalmarknadsdag. Diabetes är ett område där danska Novo Nordisk konkurrerar med Sanofi.

Det är den nya vd:n, Paul Hudson, som fattat beslut om att franska Sanofi ska rikta om fokus mot nya genombrott med de mest lovande preparaten i portföljen.

Avseende de affärsområden som nedprioriteras aviserar Sanofi att forskning inom diabetes och kardiovaskulära sjukdomar avbryts. Bolaget kommer också att optimera den kommersiella modellen för kardiovaskulära behandlingar samt inom reumatisk artrit.

“Sanofi tog ledarskap och förändrade diabetesmedicin samt behandlingen av kardiovaskulära sjukdomar. Nu är vi redo för nästa cykel, med en ny generation av innovativa lösningar”, säger Paul Hudson.

Det är för att förbättra effektiviteten som bolaget nu ska spara och investera besparingarna i tillväxtmöjligheter.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här