Sanofi miljardförvärvar

Sanofi har förvärvat Synthorx för 2,5 miljarder dollar för att växla upp inom cancervård, enligt ett pressmeddelande.

Franska Sanofi betalar 68 dollar per aktie i det amerikanska bioteknikbolaget Synthorx, skriver bolagen. Det är mer än dubbelt stängningskursen på fredagen, då Synthorx aktie handlades för 25:03 dollar.

Förvärvet väntas bli en vital del i nytillträdde vd:n Paul Hudsons satsningar inom frontlinjeterapier och snabbväxande läkemedelsområden som cancer.

Paul Hudson, tidigare Novartis, kommer presentera sin strategiplan för bolaget under tisdagen och väntas där ge ytterligare fingervisning om kommande förvärvsverksamheter samt hur Sanofi ska framskrida inom konsumenthälsovård.

Sanofis aktie har backat med 16 procent de senaste fyra åren, men sedan Paul Hudson tillträdde har kursen stärkts med 11 procent. Bolaget har länge varit i behov av att fräscha upp portföljen, givet den stora vikt eksem- och astma-preparatet Dupixent har fått.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här