SBB fortsätter öka i Hemfosa

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden, SBB, som har lagt bud på Hemfosa, har fortsatt att köpa aktier i Hemfosa.

Enligt ägardatatjänsten Holdings uppgick SBB:s ägande till cirka 16,4 miljoner aktier per den 30 november, motsvarande 9,1 procent av kapitalet och 9,6 procent av rösterna i Hemfosa.

SBB lägger bud på HemfosaFastighetsbolaget SBB:s bud på Hemfosa, som består av en kombination av kontanter och egna aktier, är värt motsvarande 126:15 kronor per stamaktie, lika med en premie på 22,7 procent jämfört med torsdagens stängningskurs, och 194:63 kronor per preferensaktie, en premie på 1,1 procent. 

Det är en ökning från den 25 november då SBB ägde drygt 13,9 miljoner aktier, motsvarande 7,7 procent av kapitalet och 8,2 procent av rösterna i Hemfosa, enligt ett flaggningsmeddelande. Då hade SBB köpt aktier i Hemfosa över marknaden, bekräftade SBB:s vd Ilija Batljan för Nyhetsbyrån Direkt.

Den 15 november offentliggjorde SBB sitt bud på Hemfosa. Budet, som består av en kombination av kontanter och egna aktier, var vid den tidpunkten värt motsvarande 126:15 kronor per stamaktie.

När budet offentliggjordes uppgav SBB att det skulle kunna komma att förvärva aktier i Hemfosa på annat sätt än genom erbjudandet.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här