Scandi Standard utser tillförordnad VD

Kycklingbolaget Scandi Standard har utsett Otto Drakenberg till tillförordnad VD. Han ersätter Leif Bergvall som lämnar företaget omgående.
Scandi Standard utser tillförordnad VD - scandi-standard-1
I Norden äts mer kyld kyckling och allt mindre fryst. Foto: Tobias Ohls

Drakenberg är en veteran inom det svenska näringslivet och har tidigare arbetat för bland annat Selecta, Swegro och Twilfit. Dessutom är han styrelseordförande i Swegro och Spendrups.

”Vi behöver stärka ledarskapet på koncernnivå för att påskynda ett antal processer i bolaget. Otto Drakenberg kommer inledningsvis att fokusera på den uppkomna situationen inom kycklingproduktionen i Scandi Standards svenska verksamhet Kronfågel, samt arbeta för att hitta en hållbar långsiktig lösning för den danska verksamheten inom Ready-to-cook. Genom denna åtgärd sätter vi extra kraft bakom vårt löfte att uppfylla bolagets högt ställda krav på djuromsorg och livsmedelssäkerhet så att alla ska kunna känna sig trygga med våra produkter”, säger ordförande Johan Bygge i en kommentar.

Företaget letar en ny permanent VD.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets