Schibsted köper Hemnet

Norska mediebolaget Schibsted köper bostadssajten Hemnet. Ett avtal har tecknats med samtliga ägare vilket innebär att Schibsted köper 80 procent av Hemnet baserat på ett bolagsvärde om 1,5 miljarder kronor.

För Swedbank innebär försäljningen en realisationsvinst på omkring 500 miljoner kronor som kommer att påföras bankens resultat under 2016, efter att förvärvet erhållit Konkurrensverkets godkännande.

Det framgår av ett pressmeddelande på måndagsmorgonen.

Swedbank-ägda Fastighetsbyrån äger i dag 34 procent av Hemnets aktier och kommer genom en option förvärva ytterligare 8 procent av aktierna som därmed även kommer bolaget till del vid försäljningen. Fastighetsbyrån kommer sälja samtliga dessa aktier.

“Hemnet är en finansiell investering och vi har fått ett väldigt bra bud av en ägare som kommer att vidareutveckla Hemnet på ett sätt som gynnar både kunder och mäklare”, säger Swedbanks finanschef Göran Bronner.

 

 

nullnull

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här