SEB säljstämplar Tele2 – varnar för Kinnevik

SEB Equity Research sänker riktkursen för Tele2 till 80 kronor (109) med upprepad säljrekommendation.
tele2
Foto: Jonas Ekströmer/TT

Den pessimistiska synen på bolaget baseras på att man inte ser någon ljusning för aktien under resten av året, samt varnar för att Kinneviks lockup-period i aktien löpt ut, rapporterar Dagens Industri.

Lockupen som löpte ut den 23 september var ett resultat av Kinneviks försäljning av 50 miljoner Tele2-aktier i maj, något som ledde till ett kursras på 8% efterföljande dag.

I analysen bedömer SEB att Tele2 kommer möta ökade kostnader framåt, och tillägger att Viaplay-avtalet kommer fortsätta kosta innan man börja skörda dess fördelar. Banken tror inte heller på några extrautdelningar under kommande året.

”Med fallande värderingar i sektorn ser vi inget övertygande case i Tele2 eftersom bolaget utmanas strukturellt med skev exponering och en svag balansräkning vid en relativt sett hög värdering”, skriver SEB.

Tele2:s B-aktie handlas i dag ner 1,1% på Stockholmsbörsen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG