SEB startar enhet för greentech-investeringar

Storbanken SEB startar en ny enhet vid namn SEB Greentech, som börjar med 300 miljoner kronor i investeringskapital. Det framgår av ett pressmeddelande.
SEB:s vd Johan Torgeby.
SEB:s VD Johan Torgeby. Foto: Janerik Henriksson/TT
Ambitionen är att investeringsverksamheten ska öka till en miljard kronor över tid.

“Det här är ett uttryck för vår ambition att bidra till en hållbar omställning, Det är kritiskt att unga företag inom greentechområdet får tillgång till finansiering i tidiga skeden att kunna förverkliga framtagandet av teknik, produkter och tjänster som kan komma samhället, våra kunder och aktieägare till godo”, säger SEB:s vd Johan Torgeby.

Enheten kommer investera i företag som utvecklar lösningar för att förbättra utnyttjandet av naturresurser, samt minskar negativa ekologiska effekter.

Det inbegriper bland annat förnybar energi, cirkulära affärsmodeller och avfallshantering.

Markus Hökfelt, för närvarande förvaltare för Almi Invests Greentech-fond, kommer leda den nya SEB-enheten som startar den 1 november.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Alligator Bioscience
Annons från VECKANS FÖRETAG