SEC frågar banker om SPAC-affärer

USA:s finansinspektion, SEC, har skickat ut brev till amerikanska banker för att veta hur de hanterar riskerna kring SPACS. Det rapporterar Reuters med hänvisning till källor.
SEC
Foto: Andrew Harnik/TT

Enligt insynspersonerna kan bankerna frivilligt välja ifall de vill svara, vilket betyder att granskningen inte är en formell sådan. Det påpekades dock att det är SEC:s så kallade ”enforcement division”, som skickat ut breven vilket indikerar att detta kan vara något förberedande inför en formell utredning.

Spac är bolag med enbart en kassa och uppgiften att köpa onoterade bolag och låta dem överta deras plats på börsen. Upplägget har varit oerhört populärt i USA det senaste året tack vare att SPAC-bolagen oftast rusat på affärer med unga heta teknikstartups.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.