Securitas köper australiskt säkerhetsföretag

Securitas har ingått avtal om att förvärva ett australiskt säkerhetsföretag med försäljning på cirka 240 miljoner kronor. Priset beräknas bli motsvarande 210 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Säkerhetsföretaget Fredon Security, som förvärvas av Securitas, grundades 2012 som en division inom Fredon Group, ett australiensiskt ingenjörs- och byggföretag.

Bolaget är specialiserat på elektroniska säkerhetslösningar som inkluderar systemdesign, installation och underhåll. Företaget har cirka 110 anställda.

Fredon Security har etablerat en marknadsposition inom kundsegmenten teknologi, kommersiella fastigheter och offentlig sektor.

“Vår ambition är att vara det ledande säkerhetsföretaget i Australien. Förvärvet av Fredon Security ger oss en stark position att leverera kvalitativa tjänster inom elektronisk säkerhet till våra kunder”, säger Andreas Lindback, divisionschef för Securitas AMEA.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här