Singapore stimulerar ekonomin – lättar på coronarestriktionerna

Antalet personer som träffas har höjts till åtta från fem och antalet som får vistas i butiker samt andra publika områden har också höjts.
Singapore stimulerar ekonomin – lättar på coronarestriktionerna - Singapore. Foto: Yong Teck Lim/TT
Merlion statyn, Marina Bay, Singapore. Foto: Yong Teck Lim/TT.

Singapore har lättat på de sociala coronarestriktionerna och höjt antalet personer som tillåts träffas. Detta för att stimulera landets ekonomi. Det rapporterar Financial Times.

Antalet personer som träffas har höjts till åtta från fem. Antalet som får vistas i butiker samt andra publika områden har också höjts.

Singapore har lyckats begränsa coronaspridningen till kostnaden av att ekonomin hamnat i en recession. Nu väntas de lättade restriktionerna stimulera ekonomin. Men så länge gränsen till utlandet inte är fullt öppen spås den positiva effekten inte bli fullskalig.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco