Singer: En galen börsperiod just nu

Hedgefonden Elliott Managements VD Paul Singer tror inte på ett lyckligt slut för aktiemarknaden, utan tvärtom anser att Federal Reserves stimulanser har skapat en galen period på börsen som just nu håller på att utspela sig. Det uppgav han i ett kundbrev, rapporterar Bloomberg News.
Paul Singer. Foto: John Minchillo/TT

Paul Singer säger att Feds extremt lätta penningpolitik och stimulanser väntas leda till en stigande inflation som chockar alla på marknaden, alltifrån policymakare och aktieinvesterare till de som handlar med obligationer.

”’Trubbel framöver’ signaleras av en sällsynt kombination av värdepapper med låg kvalitet, svindlande värderingar, kapitalstrukturer med för stor hävstång, en brist på ärliga vinster, en desperat brist på förståelse som bevisat av de mest aktiva handlarna och ekonomiska makroutsikter som inte är lika spännande som de som skriker ”köp, ”köp”, tycks tänka”, skriver Singer.

Analytiker: Teslas och bitcoins värde är nu sammankopplade

Hur galet allting har blivit framgår av att Tesla handlas till 1 000 gånger vinsten samtidigt som stora biltillverkare är på väg att rulla ut egna elbilar inom närmaste framtiden.

Bitcoin är en annan galenskap som Singer skriver att man väntar på för att säga ”vad var det vi sa”.

Elliott, som förvaltar 42 miljarder tillgångar, fortsätter att leverera avkastning. Förra året var den upp 12,7% med alla månader positiva, inklusive marsraset på grund av pandemin.