Skagen Globals nye portföljförvaltare

I augusti börjar Tomas Johansson som förvaltare i Skagen Global, kan Silly berätta.

Tomas Johansson kommer närmast från Cevian Capital, där han började 2008. Han börjar som portföljförvaltare i Skagen Global 1 augusti.

Enligt Skagen kommer Tomas Johansson att ”stärka Skagen Global-teamets förmåga att hitta undervärderade, underanalyserade och impopulära bolag för att generera bästa möjliga riskjusterade avkastning för Skagens kunder”.

Han kommer att ingå i ett team med de tre portföljförvaltarna Knut Gezelius, Søren Milo Christensen och Chris-Tommy Simonsen. Fonden hade vid utgången av mars ett förvaltat kapital på cirka 51 miljarder kronor, enligt Skagen.


Hänt något som Silly borde skriva om?


Mejla till: silly@affarsvarlden.se

 

 

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.