Skandalhandlaren släpps fri efter 110 dagar

Tradern Jérôme Kerviel spekulerade bort 4,9 miljarder euro för Société Générale och dömdes till fem års fängelse. Efter 110 dagar släpps han nu ut, rapporterar The Guardian.

År 2010 dömdes Jérôme Kerviel, 37, till fem års fängelse och skadestånd på 4,9 miljarder euro, cirka 45 miljarder kronor.

Efter ett antal överklaganden har en domstol i Paris nu beslutat att släppa ut Kerviel ur fängelset efter endast 110 dagar. Från och med nu får han i stället bära en fotboja.

I mars tidigare i år fick Jérôme Kerviel besked om att han även slipper betala tillbaka de 45 miljarder kronor han spekulerat bort, i det som beskrivs som världshistoriens största bedrägeri av en enskild trader.

Enligt Kerviel själv är han ett offer för ett finansiellt system som ignorerade hans affärer när de genererade pengar, men hängde ut honom när det uppstod förluster.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG