SKF:s Kina-fabriker åter igång

Kullagerföretaget SKF:s tolv fabriker i Kina är i gång igen enligt plan, förutom något enstaka undantag.

Det uppger SKF:s kommunikationschef Theo Kjellberg för Nyhetsbyrån Direkt.

SKF har cirka 6.000 medarbetare i Kina. Bolaget räknade likt många andra aktörer med att öppna sina fabriker i Kina måndagen den 10 februari i linje med myndigheternas instruktioner.

Vid förra veckans rapportpresentation uppgav SKF:s vd Alrik Danielson att Coronavirusutbrottet i Kina har tyngt SKF:s utsikter för första kvartalet 2020 och påverkat den guidning som bolaget gav i tisdagens bokslut.

“Vi har sänkt vår syn lite. Vi tror inte att det kommer att vara en så stor effekt för hela året. Om det löser sig relativt snabbt tror vi inte att det kommer att bli en stor effekt, men under första kvartalet får det förstås en påverkan”, sade SKF-chefen med hänvisning till det då pågående produktionsstoppet i landet.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här