Sleep Cycle vänder till vinst under andra kvartalet

Sömnanalysföretaget Sleep Cycle redovisar ökande omsättning under andra kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseresultatet visade en vändning till vinst.
Sleep Cycle vänder till vinst under andra kvartalet - Sleep Cycle
”Andra kvartalet är normalt ett säsongsmässigt svagare kvartal och i år påverkades som väntat nykundsanskaffningen av de prisjusteringar som implementerades under kvartalet samt av en totalt lägre marknadsaktivitet inom vårt segment. Värdet av sålda abonnemang vägde dock upp lägre volymer vilket kommer synas i intäkter längre fram då försäljningen periodiseras”, skriver vd Carl Johan Hederoth i rapporten.

Omsättningen steg 19 % till 52,5 miljoner kronor (44,1).

Genomsnittlig intäkt per användare (ARPU) uppgick till 228 kronor (211). Förbättringen är ett resultat av förändrad prismix och förändrade priser på utvalda marknader samt av valutaeffekter, skriver bolaget.

Justerat ebitda-resultat uppgick till 14,2 miljoner kronor (4,7), med en justerad ebitda-marginal på 27,0 % (10,7).

Rörelseresultatet blev 12,8 miljoner kronor (-11,4), med en rörelsemarginal på 24,4 %.

Resultat per aktie hamnade på 0,51 kronor (-0,50).

”Under hösten kommer vi öka investeringarna där vi riktar oss mot fler målgrupper och dess specifika behov. Parallellt med investeringar i produktutveckling ser jag också möjligheter till förvärv för att bredda vårt erbjudande eller addera teknologi som kan accelerera vår tillväxt”, skriver Hederoth.

Sleep Cycle, Mkr Q2-2022 Q2-2021 Förändring
Nettoomsättning 52,5 44,1 19,0%
EBITDA, justerat 14,2 4,7 202,1%
EBITDA-marginal, justerad 27,0% 10,7%
Rörelseresultat 12,8 -11,4
Rörelsemarginal 24,4%
Resultat per aktie, kronor 0,51 -0,50
Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.