Slopade köpråd för flygjätte och riskkapitalbolag

Här är morgonens rekommendationsändringar.

Pareto Securities höjer prognosen för fjärde kvartalet 2019 för flygbolaget SAS efter att trafiksiffrorna kommit in bättre än väntat, men sänker ändå rekommendationen, framgår av ett marknadsbrev. Förbättringarna anses nämligen redan vara inprisade i kursen, varför rekommendationen blir behåll från tidigare köp.

Uppsidan i SAS-aktien, som gått upp med 55 procent de senaste tre månaderna, är vid det här laget begränsad givet att 2019 års resultat är på förhand kända, enligt Pareto. En viktig punkt för fortsättningen redovisas imorgon, då guidning för 2020 ges från flygbolaget.

Pareto har utifrån trafiksiffrorna i fjärde kvartalet gjort mindre förändringar av sina prognoser för 2020-2021.

“Vintern är dock normalt utmanande och en konservativ guidning kan nog vara lämplig givet oförutsägbara faktorer som bränsle- och valutaeffekter. Bolaget gör framsteg, strukturella förändringar och visar på flexibilitet i verksamheten. Kombinerat med moderniseringen av flottan lyfter därmed konkurrenskraften och vinstpotentialen”, skriver Paretos analytiker.

SEB Equities sänker sin rekommendation för EQT till behåll från köp. Riktkursen ligger kvar på 114 kronor. Det framgår av Bloomberg.

EQT-aktien handlas strax under 113 kronor på onsdagen, en nedgång med 1 procent. Kursen i introduktionserbjudandet inför aktiens noteringen i slutet av september låg på 67 kronor.

Deutsche Bank sänker sin rekommendation för Securitas till sälj från behåll. Riktkursen sänks till 140 från 144 kronor. Det framgår av Bloomberg.

Aktien stängde på 156:60 kronor på tisdagen.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här