Småsparare köpte i dippen – dessa bolag lockar

Småspararna låg inte på latsidan under måndagens börsturbulens utan köpte i dippen, visar statistik från nätmäklarna Avanza och Nordnet.

Banker och investmentbolag var mest populära med köparna medan Powercell toppade säljlistan hos båda mäklarna. I Powercell har på senare tid flera storägare sålt av stora poster efter en stark kursutveckling för aktien.

Måndagens ras berodde inte bara på coronavirusoron utan även det startade oljepriskriget mellan Saudiarabien och Ryssland. Det sänkte oljan med som mest 30 procent och oljeaktier tappade som följd rejält. Småspararna vågade dock ta risken och köpte in Lundin Petroleum. Bolaget placerar sig på en andra plats på köplistan med både Avanza och Nordnet.

Utöver omnämnda sektorer var även Securitas och Telia på topp tio-listan över köpta aktier hos de båda mäklarna.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.