Sozap tar Cevianmannen till börsen

Noteringsaktuella spelbolaget Sozap har den så kallade Cevianmannen högt upp i ägarlistan. Det är första gången sedan han friades i Stockholms tingsrätt år 2010 som Cevianmannen syns som aktör på Stockholmsbörsen.
Stockholmsbörsen
Foto: Joakim Ståhl / SvD / TT

Den så kallade Cevianmannen var huvudmisstänkt i Sveriges mest omtalade mål om olaglig insiderhandel. Han var en av finansmannen Christer Gardells närmaste män på riskkapitalbolaget Cevian Capital när han greps den 16 april 2007.

Med tiden blev Cevianmannens namn, Ossian Hellers, offentligt känt. Ossian Hellers åtalades, tillsammans med den så kallade Nordeamannen och Pokerproffset, för att ha utnyttjat insiderinformation för egen vinning. Han åtalades dessutom för grovt skattebrott för att inte ha redovisat kapitalvinster. Han friades i Stockholms tingsrätt för insiderbrott, men fick fängelse för grovt skattebrott. Dock undanröjdes domen om skattebrott senare. Detta på grund av HD:s praxis om dubbelbestraffning, det vill säga att en person som har fått skattetillägg inte därefter får dömas för skattebrott. Ossian Hellers friades alltså helt.

Sozap – nytt mobilspelbolag med utvecklingspotential

Efter rättegångarna har det varit tyst kring Ossian Hellers. Nu visar det sig dock att noteringsaktuella Sozap, ett spelföretag som utvecklar spel för mobiler och plattor, har med honom i ägarlistan. Hellers innehav summeras till 6,4 miljoner kronor, motsvarande en andel på 4,7%.
Sozaps upphovsman och VD är serieentreprenören Rade Prokopovic som bland annat är medgrundare av Furniturebox. Bolaget har även tilldragit sig intresse från bland annat techinvesteraren Patrick Bloch och Dimfrosts VD David Wallsten. I ägarlistan finns även kända Twitterprofiler som anses väldigt framgångsrika i sina aktieaffärer.