S&P 500-terminen stiger till över 200-dagars glidande medelvärde

Terminen för S&P 500-index i USA handlas under tisdagsmorgonen upp till över 3 000-nivån och dessutom strax ovanför sitt 200-dagars glidande medelvärde.
S&P 500-terminen stiger till över 200-dagars glidande medelvärde - wall-street-700_binary_6989961.png

Just 200-dagars medelvärde är en viktig indikator som många marknadsaktörer följer och det används ofta för att definiera om trenden är upp eller ned.

“En del aktörer använder en månadstängning ovanför 12-månaders glidande medelvärde för att definiera den långa trenden. MA-12 i månadschart ligger på 2989 punkter. En fortsatt uppgång inför månadsskiftet kan med andra ord innebära att många trendföljande modeller kommer ge en positivare bias till börsen. Signalen säger dock inget om utvecklingen på kort sikt”, skriver IG i sin morgonrapport.

För OMXS30-index ligger 200-dagars medelvärde på cirka 1 652 punkter, att jämföra med gårdagens stängning på 1 588,6 punkter. Idag väntas öppningen ske strax över 1 600 punkter.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Alligator Bioscience
Annons från VECKANS FÖRETAG