Spelbolag stäms av KO

Spelsajten Karamba bryter mot spellagen, marknadsföringslagen, spelbranschens egna riktlinjer och EU:s rekommendationer, anser Konsumentombudsmannen (KO) som stämmer bolaget, maltesiska AG Communications, bakom varumärket Karamba.

Förutom att marknadsföringen inte är måttfull saknas också information om att spel är förbjudet för personer under 18 år.

”Bolaget lockar in konsumenter att spela med hjälp av lockbeten som man i verkligheten aldrig kommer att få ta del av utan att spela för enorma belopp. Det här riskerar att drabba alla som har svårt att styra sitt spelande”, skriver Pär Magnusson, processråd vid KO, i ett pressmeddelande.

Karamba har tidigare varnats av Spelinspektionen.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.